Nyheter

Skidspåren i Östanå

  • 20 sep 2023

Sedan några år sköter OK Njudung skidspåren i Östanåområdet. Allan och Arne har under åren hanterat detta själva. Nu skall vi bilda en grupp som kan stötta Allan och Arne.

Tanken är inte att man skall köra skoter var och varannan dag utan någon eller några gånger per vinter.

Det som spårats är Östanå Golfbana och banvallen till Myresjö. Vid större snömängder kan också milspåret och elljusspåret komma i fråga.

Det finns olika uppgifter att hjälpa till med, inte bara spårning. Så här ser ”spårningsåret” ut.

 

Oktober            Möte med Kommunen och Golfklubben

November        Utsättning av stolpar

Vid snö              Spårning

Mars                   Inplockning av stolpar

 

Har du tid att hjälpa till med detta skicka sms till Bobo 0706-26 50 49. Meddela även vilken eller vilka delar du kan hjälpa till med.

Ett fantastiskt USM för Jana!

  • 11 sep 2023

Jana Bernardino Rifa åkte nog till USM med höga mål efter bland annat en Oringenetappseger och seger på GM-sprinten. Det är en sak att ha mål och en annan att uppnå dom, om Jana uppnådde sina mål vet jag inte. Hon blev delad 6a på fredagens sprint 7 sekunder från brons https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=25146&groupBy=EventClass [eventor.orientering.se] och 4a på lördagens långdistans 3 sekunder från bronset https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=25147&groupBy=EventClass [eventor.orientering.se]. Det är givetvis tråkigt att missa medalj när det är så nära, men fortsätter hon träna och tycker det är kul kommer medaljerna framöver.

Ändring torsdagsträning vecka 37

  • 10 sep 2023

Ändringar i träningsveckan pga Ungdomsserieavslutning

 

Veckans orienteringsträning är flyttad till onsdag 17.30 och är vid Bäverstugan. Gemensam avresa från Mogärdeskolan klockan 17.00.

 

På torsdag är det Prisutdelning för Ungdomsserien och därefter bad i Sävsjö Badhus.

Gemensam avresa från Mogärdeskolan klockan 17.00 eller samling vid Badhuset 17.30.

Har man deltagit i minst 2 deltävlingar får man pris. Bada får man givetvis göra även om man inte sprungit 2 deltävlingar.

Provlöpning av O-ringenbanor

  • 2 sep 2023

Den 6, 9, 10, 13 och 20 september finns det möjlighet att provspringa en del av de banor som ska användas vid O-ringen 2024. 

Provlöpningen är bara för medlemmar i arrangörsklubbarna. De ungdomar och juniorer som tänker delta under O-ringen 2024 får inte provspringa.

Anmälan till respektive tillfälle görs på Eventor, finns inlagda som klubbtävlingar.

Mer information hittar du här.