Hoppa till sidans innehåll

Tisdagsträningarna återstartar

30 JAN 2021 07:49
På tisdag den 2 februari återstartar tisdagsträningarna. Samling Njudungsstugan klockan 18.30. Detta gäller för alla grupper.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2021 07:49

Då Folkhälsomyndighetens och Vetlanda Kommuns direktiv ändrades i slutet på förra veckan väljer vi att starta upp tisdagsträningen igen. Det är dock viktigt att vi följer dom rekommendationer som finns. Detta innebär bland annat:

  • Vi kommer inte erbjuda dusch och fika.
  • Vi kommer dela upp oss i olika grupper direkt. Grupp 1 vid altanen till Klubbstugan, Grupp 3 utanför omklädningsrummen och ungdomsgruppen mitt emellan grupp 1 och 3. 
  • Grupp 1 kan hänga in överdrag i klubbstugan, grupp 3 kan hänga in i herrarnas omklädningsrum och ungdomarna i damernas omklädningsrum.
  • För övrigt gäller Folkhälsomyndighetens råd om förkylningar mm.

På Folkhälsomyndighetens hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/ går det läsa mer om vad som gäller.

Här nedan följer Vetlanda Kommuns råd till föreningarna i en sammanfattning:

Summering:

. Vetlanda kommun uppmanar alla föreningar att från och med nu bedriva verksamhet inomhus och utomhus för    åldersgruppen födda 2005 och senare.

. Vetlanda kommun rekommenderar alla föreningar att till och med 7 februari enbart bedriva verksamhet utomhus för    åldersgruppen födda 2004 och tidigare.

. Vetlanda kommun återkommer 5 februari med besked om vilka rekommendationer som gäller för tiden från och    med 8 februari.

. Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade i går att besked om vårens restriktioner kommer att lämnas för    varje ny tvåveckorsperiod.

 

Att bedriva föreningsverksamhet kan vara tufft under helt normala omständigheter och smittskyddsläget har tillfört en extra utmaning. Därför är det viktigt att varje förening hanterar rekommendationerna ovan utifrån sina förutsättningar. Det måste finnas ledare som är beredda att ta på sig det extra ansvar som situationen kräver och Vetlanda kommun har den största respekt för att det kan finnas ledare som känner att den bördan blir för stor. Ingen förening ska känna sig tvingad att starta verksamhet.

 

Stewe Jonsson, kultur- och fritidschef

Skribent: Bo Hultgren
Epost: Adressen Gömd
Klicka här för att anmäla dig till orienteringstävlingar

 

 

 

Våra lopp VP Citylopp och Njudungslunken är godkända av Svenska Friidrottsförbundet

 

OK Njudung är en av föreningarna i samarbetet

Vetlandamodellen

 

Postadress:
OK Njudung - Orientering
Box 42
57421 Vetlanda

Besöksadress:
Gamla Östanåvägen 8
57442 Vetlanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info